Historia

ARTS d’Estiu Costa Barcelona neix de l’herència deixada pel cicle de concerts Acords d’Estiu, que es va organitzar des de l’any 2000 al 2010 al municipi de Pineda de Mar. Acords d’Estiu va ser una proposta de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pineda i va oferir una programació musical estable els divendres d’estiu durant 11 anys. A causa de les incipients retallades de pressupost, el consistori va deixar de programar el cicle.

És en aquest moment que el Centre Cultural i Recreatiu es posa al capdavant.  Fa una revisió artística del festival i proposa un nou model de gestió privada de l’esdeveniment, comptant alhora amb la col·laboració de l’ajuntament del municipi.

L’estiu de l’any 2011 s’estrena el nou festival. ARTS d’Estiu Costa Barcelona proposa un cartell variat d’artistes i espectacles i dóna cabuda a totes les disciplines artístiques a més de les actuacions musicals (estrelles de qualsevol festival d’estiu).

Edició rere edició s’ha apostat per augmentar el pressupost del festival i millorar la proposta artística oferint qualitat, originalitat i diversificació.

La resposta del públic ha estat engrescadora i en la sisena edició del festival es van superar els 11.000 espectadors (un creixement de l’assistència d’un 20%  respecte l'anterior edició).

El Centre Cultural continua treballant amb més ganes i energies que mai, per tal de poder nodrir el festival d’espectacles de qualitat i artistes consolidats.

En aquesta setena celebració d’ARTS d’Estiu Costa Barcelona i avalats per l’èxit d’anteriors edicions, fem un important salt amb un nou espai per a la celebració del festival amb l'objectiu de consolidar el festival dins el panorama nacional i convertir-lo en referent a la província. ARTS d’Estiu Costa Barcelona ha estat concebut com un catalitzador de propostes de diferents vessants artístiques alhora que s’aposta per la promoció de la cultura com a dret fonamental i a preus assequibles. 

Al llarg dels cinc anys d'història, han passat pel festival artistes com Joan Manuel Serrat, Sergio Dalma, Rosario Flores, Miguel Bosé, Ainhoa Arteta, Sara Baras, Miguel Poveda, Manel, Sopa de Cabra, Blaumut, Bustamante, Els Amics de les Arts, Niña Pastori, Goyo Jiménez, Mago Pop o Leo Harlem, entre molts altres.